A PHOTO

BAMBOO BOOTH 2012, VO TRONG NGHIA

This pavilion was exhibited in the “Vietnam Architecture Exhibition 2012”. It was constructed with approximately 500 pieces of bamboo in two days. The pieces were placed straightly like brickwork to create a massive wall, floor and roof. In this way, bamboo nails and wedges, rather than metal joints, were used for the connections. Steel wire was minimally installed to decrease the deflection of the wall and roof. Stratified units created the longitudinal wall of the booth, while the lateral ends were composed of small pieces of bamboo, laid like bricks.

Este pabellón fue construido para la “Vietnam Architecture Exhibition 2012”. Fue levantado a partir de unas 500 piezas de bambú. El bambú se colocaba como si se tratase de ladrillos para configurar el muro, el suelo y la cubierta. En este sentido se utilizaron también puntas y cuñas de bambú, en vez de piezas metálicas para las uniones, aunque sí se usó cable de acero para reducir las deformaciones del muro y la cubierta. El muro quedó configurado a partir de una estratificación de piezas, de manera que en los lados cortos se usaron piezas menos largas, dispuestas igualmente como si de ladrillos se tratase.